Sprekers

Lara Nuberg

Lara Nuberg

Onze moderator van de dag is Lara Nuberg. Lara schrijft, spreekt en maakt audioverhalen over (koloniale) geschiedenis, identiteit en herinneringscultuur. Met de Indonesische schrijfster Lala Bohang, schreef zij het boek In haar Voetsporen (Rose Stories, 2020), een zoektocht naar de invloed van geschiedenis op hun levens en die van de vrouwen in hun Indische en Indonesische familie.

Marian Duff

Marian Duff

Marian Duff is oprichter en directeur van de Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) waar zij sinds 2017 jaarlijks tentoonstellingen in samenwerking met andere culturele organisaties uit, Amsterdam en ver daarbuiten cureert. Momenteel volgt ze een driejarig fellowship aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Evita Lammes

Evita Lammes

Evita Lammes is oprichter van Studio Samen, waarmee zij organisaties helpt om inclusiever te communiceren. Klanten zoals DEPT & bol.com, ProRail, Politie Nederland en Gemeente Amsterdam geven haar terug dat ze duidelijk is zonder belerend te zijn. Daarnaast is Evita de host van podcast Inclusiecast.

Julius Thissen

Julius Thissen

Julius Thissen was projectleider van How Dare You. Julius is multidisciplinair kunstenaar, die zich ook specialiseert in intersectioneel onderzoek, met een nadruk op de transgender en queer gemeenschap. Dit met het doel inclusie in de museale praktijk te bevorderen.

Marisa Monsanto

Marisa Monsanto

Marisa Monsanto is procesmanager Ontgrenzen. Zij deed brede ervaring op in de culturele sector (bestuurder, manager) en bij de overheid (programmamanager en strateeg). Daarnaast is zij spreker en adviseur ten aanzien van kolonialisme, diversiteit en inclusie.

Sander de Vries

Sander de Vries

Sander de Vries is geboren in Indonesië, opgegroeid in Friesland en is na het afronden van de studie rechten in Groningen in Amsterdam beland. Twintig jaar heeft hij met veel plezier in de hoofdstad van Nederland gewoond, maar sinds kort woont hij met zijn gezin in Malaga. Na een carrière als tax lawyer heeft hij in 2010 de overstap gemaakt naar het ondernemerschap.

Martin van Engel

Martin van Engel

Martin van Engel is expert op het gebied van diversiteit en inclusie. Hij zet actieplannen, impactonderzoek en inclusieprogramma’s op voor onder andere Eurosonic Noorderslag, Gemeente Zaanstad en Amsterdam Museum.

Steven ten Thije

Steven ten Thije

Steven ten Thije (b. 1980, Den Haag) is hoofd collecties van het Van Abbemuseum. Hij is projectleider en een van de conservatoren van de collectiepresentatie Dwarsverbanden in de collectie van het Van Abbemuseum (2021 – 2026) waarin meerstemmigheid en multizintuigelijke kunstbemiddeling centraal staan.

Carine Neefjes

Carine Neefjes

Carine Neefjes is Manager vrijwilligers- en personeelszaken bij Museum van de Geest. Al ruim 35 jaar is zij expert op het gebied van communicatie; als hr-manager begeleidt zij o.a. mensen met een psychische kwetsbaarheid tijdens hun re-integratieproces.

Martin Kamstra

Martin Kamstra

Martin Kamstra heeft ruim 20 jaar ervaring als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking op de werkvloer. Momenteel werkt hij als IPS coach/jobcoach en ondersteunt mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) bij het vinden en behouden van een betaalde baan.

Eva Lemstra

Eva Lemstra

Eva Lemstra brengt met behulp van het Culturele Doelgroepenmodel de cultuurparticipatie in kaart met het doel deze te vergroten. De vertaling van resultaten naar gerichte acties en beleid maakt hier onderdeel van uit en het delen van opgedane kennis, zowel binnen Rotterdam als hierbuiten, staat daarbij centraal.

Mariska van Elsen

Mariska van Elsen

Mariska van Elsen heeft het publiek op de eerste plek staan. Na jarenlange ervaring bij onder Theater Zuidplein en Museum Boijmans Van Beuningen werkt ze nu vanuit Rotterdam Festivals samen met culturele organisaties aan hun publieksbereik.

Thijs Dijkman

Thijs Dijkman

Thijs Dijkman werkt 7 jaar bij Cordaan en heeft ruime ervaring in het ondersteunen van mensen met verschillende beperkingen zoals; lvb, autisme en psychische kwetsbaarheden. Als IPS-coach ondersteund hij mensen uit deze doelgroepen bij het vinden en behouden van een betaalde baan. Daarnaast adviseert hij ook de werkgevers om een werkplek passend te kunnen maken voor de nieuwe werknemer.

Sandra Boertien

Sandra Boertien

Sandra Boertien is ervaringsdeskundige en spreker op het gebied van (plots)doof/slechthorendheid. Daarnaast organiseert ze evenementen als Werelddovendag en het internationale congres voor Plots- en laatdoven. Onder andere in projecten van het Ministerie OCW, HandicapNL en Possibilize werkt ze actief aan het toegankelijk(er) maken van de kunst en cultuur sector.

Sam Piek

Sam Piek

Sam is een bijna 24 jaar oude dove jonge man. Sinds 2019 werkt hij voor de Stichting Possibilize. Hij heeft advies gegeven op het gebied van Creatieve Toegankelijkheid, onder andere voor Melkweg, ADE en Eurosonic Noorderslag. Hij werkt aan verschillende projecten die een cultureel en maatschappelijk doel hebben, waaronder het Sencity Festival, (Un)spoken en de masterclasses van Creatieve Toegankelijkheid.